Dziļā katlā apcep sakapātu šalotes sīpolu, rupjās daiviņās sagrieztus plūmju tomātus, ķiploku daiviņas un čili. Klāt lej baltvīnu, līdz tas sāk vārīties. Liek klāt timiānu, un ber katlā mīdijas. Uzreiz visu apmaisa un liek katlam vāku. Turpina visu strauji vārīt uz vidēji lielas uguns.
Mīdijām nepieciešams straujš temperatūras kontrasts, lai tās veiksmīgi atvērtos. Nekādā gadījumā tās nevajag gatavot uz lēnas uguns vai ilgi vārīt. Ar mīdijām viss notiek ātri – apcep piedevas, pielej vīnu, pieber mīdijas, uzliek vāku, 2 minūtes, un gatavs. Gatavām mīdijām papildu “spērienu” iedos laima sula, ko bagātīgi uzspiež pāri mīdijām. Apber ar zaļumiem un bauda kopā ar maizes kumosu, ko var pamērcēt garšīgajā šķidrumā, kas ir bļodas apakšā.
Komentāri: