Mežacūkas sivēna koftas

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

BALTAJAI MĒRCEI

300 g skābā krējuma un grieķu jogurta

1 liels gurķis

2 ēdamkarotes svaigi kapātu diļļu

1–2 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sula (pēc garšas)

sāls, malti melnie pipari (pēc garšas)

 

SALDSKĀBAJAI MĒRCEI

2 ēdamkarotes brūnā cukura

3 ēdamkarotes citronu sulas

2 ēdamkarotes sojas mērces

2 ēdamkarotes olīveļļas

pētersīļi

čili pipars

 

KOFTĀM

1 kg maltas mežacūkas sivēna gaļas

1 tējkarote maltas saldās paprikas

1 tējkarote koriandra

½ tējkarotes kaltēta timiāna

2–3 daiviņas ķiploku

smalki sakapāti pētersīļi, sīpolu loki

sāls, maltie melnie pipari un smaržīgie pipari

 

SALĀTIEM

ķiršu tomātiņi

rukola

Pagatavošana

  1. Pagatavo balto mērci. Gurķi nomizo, ar karoti izgrebj gurķa mīksto daļu. Gurķi sarīvē bļodiņā, saglabājot biezumu, sulu nolej. Pievieno citronu sulu, garšvielas, dilles, krējumu un grieķu jogurtu. Visu samaisa.
  2. Pagatavo koftas. Visas garšvielas sajauc kopā ar malto gaļu un kārtīgi izmīca. Gaļa jāmīca apmēram 15 minūtes, lai kārtīgi izdabūtu ārā gaisu. Gaļu sadala 8 bumbiņās, no katras izrullē garenu desiņu. Gareniski pa vidu iesprauž metāla iesmu. Iesmus ar gaļu liek cepties uz ugunskura oglēm 5 minūtes no katras puses, līdz tā ir zeltaini brūna.
  3. Pagatavo salātus. Rukolai pievieno uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus.
  4. Saldskābās mērces garšvielas saberž piestā, pievieno citronu sulu, olīveļļu un sojas mērci, visu samaisa. Rukolu un tomātus viegli apmaisa ar mērci.
  5. Koftas ēd, kamēr karstas, kopā ar balto mērci, kartupeļiem un salātiem.

Komentāri: