Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Meža zemeņu un grilētu dārzeņu salāti
Viegla
līdz 30 min
3 personām
Sastāvdaļas
200 g meža zemeņu vai citu skābenu ogu
150 g smalkas rukolas
1 baklažāns
1 cukīni
1 citrons
1 ķiploku daiviņa
1 tējkarote medus
100 g cietā tipa siera – smalki rīvēts
2 ēdamkarotes eļļas
šķipsniņa sāls
Pagatavošana
Baklažānu un cukīni nomazgā un sagriež nelielās daiviņās. No citrona norīvē miziņu un izspiež sulu. Ķiploku daiviņu nomizo un smalki sakapā.
Pannā sakarsē eļļu un apcep dārzeņus no abām pusēm, pievieno citronu sulu un sāli. Pievieno ķiploku un pāris minūtes pasautē. Beigās pieliek medu un norīvēto citrona miziņu, ļauj garšām sajaukties. Ja gatavo brīvā dabā, dārzeņus var arī grilēt.
Šķīvī kārto rukolas lapiņas, pāri liek dārzeņus. Visam pāri smalkā tērcītē pārlej medu. Pārber nedaudz cietā siera vai pasniedz to atsevišķi.
Komentāri: