Meža zemeņu un grilētu dārzeņu salāti

Viegla
līdz 30 min
3 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g meža zemeņu vai citu skābenu ogu
  • 150 g smalkas rukolas
  • 1 baklažāns
  • 1 cukīni
  • 1 citrons
  • 1 ķiploku daiviņa
  • 1 tējkarote medus
  • 100 g cietā tipa siera – smalki rīvēts
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Baklažānu un cukīni nomazgā un sagriež nelielās daiviņās. No citrona norīvē miziņu un izspiež sulu. Ķiploku daiviņu nomizo un smalki sakapā.
  2. Pannā sakarsē eļļu un apcep dārzeņus no abām pusēm, pievieno citronu sulu un sāli. Pievieno ķiploku un pāris minūtes pasautē. Beigās pieliek medu un norīvēto citrona miziņu, ļauj garšām sajaukties. Ja gatavo brīvā dabā, dārzeņus var arī grilēt.
  3. Šķīvī kārto rukolas lapiņas, pāri liek dārzeņus. Visam pāri smalkā tērcītē pārlej medu. Pārber nedaudz cietā siera vai pasniedz to atsevišķi.
  4. Pārber ar meža zemenēm vai citām skābenām ogām.