Mērce pastai ar krāsnī ceptiem ķiplokiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 3 galviņas ķiploku
  • 1,5 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 sarkanās paprikas
  • 3 kg tomātu
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 2 tējkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • ½ tējkarotes melno piparu
  • 30 g svaiga bazilika lapiņu
  • 3 ēdamkarotes svaiga timiāna lapiņu
  • 3 ēdamkarotes svaigu pētersīļu lapiņu

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Ķiploka galviņām nogriež augšu, lai tiktu atsegtas ķiploka daiviņas. Ķiploka galviņas liek cepamajā pannā un apslaka ar ½ ēdamkaroti olīveļļas.
  2. Papriku pārgriež gareniski uz pusēm un izņem sēkliņas. Paprikas pusītes kārto ar iekšpusi uz leju uz folijas, kas ieklāta blakus ķiploka galviņām. Papriku var cept arī atsevišķā cepamajā traukā, galvenais – neaizmirst to izklāt ar foliju. Papriku apslaka ar atlikušo olīveļļu.
  3. Ķiplokus un papriku liek cepties krāsnī 40 minūtes vai līdz ķiploki mīksti un paprika apbrūnējusi. Tikmēr sagriež tomātus nelielos gabalos.
  4. Dārzeņus izņem no krāsns, un ietin cepto papriku folijā uz 15 minūtēm, lai tai nolobītos miziņa.
  5. Izceptos ķiplokus liek blenderī kopā ar sauju sagriezto tomātu. Sablendē un liek katlā. Pa daļām sablendē atlikušos tomātus un pievieno katlā.
  6. Pie tomātiem pievieno cukuru, sāli, balzametiķi un piparus. Visu vāra 50 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  7. Tikmēr noloba paprikai miziņu, sagriež to nelielos gabalos un pievieno tomātiem. Vāra vēl 20 minūtes.
  8. Katlu noņem no uguns un iemaisa sakapātus zaļumus.
  9. Mērci lej sterilizētās, karstās burkās un kārtīgi aizvāko. Burciņas apgriež ar vāku uz leju un atstāj atdzist.

Komentāri:

Jūsu komentārs: