Mencas sautējums ar kuskusu

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g Urtekram bio kuskusa
  • 600 g ūdens kuskusa pagatavošanai
  • 800 g mencas filejas
  • 480 g Urtekram sviesta pupiņu
  • 120 g selerijas kātu
  • 100 g šalotes sīpolu
  • 200 g papriku
  • 2 kubiņi bio dārzeņu buljona
  • 400 ml rīsu krēms kulinārijai
  • 30 g olīveļļas cepšanai
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 6 g cukura
  • 4 g kaltēta timiāna
  • 4 g rīvētas citronu miziņas
  • svaigi pētersīļi dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno kuskusu, vāra 3–5 minūtes, tad zem vāciņa ļauj uzbriest 5 minūtes.
  2. Pannā uzkarsē eļļu, ieber sagrieztus selerijas kātus, papriku un šalotes sīpolus, cep 5 minūtes, līdz sīpoli ir zeltaini.
  3. Pievieno pupiņas, sāli, piparus, citronu miziņas, cukuru un kaltētu timiānu, cep 3 minūtes.
  4. Pievieno dārzeņu buljona kubiņu, rīsu krēmu kulinārijai un mencas filejas gabaliņus.
  5. Sautē 10 minūtes zem vāka uz lēnas uguns.
  6. Pasniedz kuskusu ar mencas sautējumu, pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.

Komentāri: