Menca ar jogurta un gurķu mērci

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 600 g mencas filejas
  • 2 mazie gurķi
  • 200 g bezpiedevu jogurta
  • romiešu salātlapas
  • 4 šķēles polārmaizes vai pitas maizes
  • papildus: sāls, pipari, eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Svaigos gurķus sarīvē uz smalkās rīves, liek sietiņā, apber ar sāli, samaisa un ļauj gurķu sulai notecēties.
  2. Mencu sagriež porciju gabalos, pārkaisa ar sāli un pipariem. Pannā sakarsē eļļu, un mencu cep no abām pusēm zeltainu, līdz zivs gatava.
  3. Rīvētajiem gurķiem pēc iespējas nospiež lieko sulu un liek tos bļodiņā. Pievieno jogurtu, sāli un piparus, visu samaisa mērcē.
  4. Polārmaizi apgrauzdē, uz tās liek salātlapu, pāri liek gurķu mērci un visam pāri kārto ceptās mencas gabaliņus. Pasniedz.

Komentāri: