Meloņu salāti ar prošuto, rukolu, Kalamatas olīvām un tomātiem

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 maza melone
  • 125 g rukolas (1 kastīte)
  • 100 g plāni sagriezta prošuto šķiņķa
  • 100 g Kalamatas olīvu
  • 80 g ķiršu tomātu
  • laba Extra virgin olīveļļa
  • noturēts balzametiķis

Pagatavošana

  1. Griežot svaigu meloni, pavisam noteikti visi, kas atradīsies virtuvē, paņems pa šķēlei, tā ka tās lielums atkarīgs no gatavošanas procesā iesaistīto cilvēku skaita. Man patīk sastāvdaļas pirms tam atsevišķi pagaršot, lai varu kombinēt dažādu sastāvdaļu daudzumu uz šķīvja. Tā nu pie melones var sanāk aizkavēties.
  2. Uz šķīvja vai bļodas kārto rukolu, pa virsu liek prošuto, olīvas, uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātus un dažādos gabalos sagrieztu meloni. Visu pārlej ar olīveļļu un balzametiķi.