Melno turku zirņu meksikāņu salāti ar koriandra un laima mērci

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • maza romiešu salātu galviņa
  • 1 vārīta kukurūzas vālīte
  • 12–15 ķiršu tomātiņi
  • 1 avokado
  • ½ bundžas konservētu Biona BIO melno turku zirņu

 

MĒRCEI

  • 50 g svaiga koriandra
  • 1 šalotes sīpols
  • ½ daiviņas ķiploka
  • sula no 1 laima
  • 40 ml ūdens
  • 20 ml olīveļļas
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Romiešu salātus sagriež, ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm, avokado sagriež šķēlēs. Kukurūzas vālītei gareniski no visām pusēm nogriež sānus, tad iegūtās kukurūzas strēmeles sagriež mazākos gabalos.
  2. Konservētajiem turku zirņiem nolej šķidrumu, zirņus noskalo zem tekoša ūdens.
  3. Visas mērces sastāvdaļas liek blenderī un kārtīgi sablendē. Pagaršo un pievieno vēl laima sulu vai sāli. Arī ūdeni var pievienot vairāk, ja vēlas šķidrāku mērci.
  4. Kārto salātus. Bļodā liek romiešu salātu lapas, pa virsu kārto kukurūzu, ķiršu tomātus, avokado un melnos turku zirņus. Pārlej ar mērci un pasniedz.