Melno turku zirņu meksikāņu salāti ar koriandra un laima mērci
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
maza romiešu salātu galviņa
1 vārīta kukurūzas vālīte
12–15 ķiršu tomātiņi
1 avokado
½ bundžas konservētu Biona BIO melno turku zirņu
MĒRCEI
50 g svaiga koriandra
1 šalotes sīpols
½ daiviņas ķiploka
sula no 1 laima
40 ml ūdens
20 ml olīveļļas
šķipsna sāls
Pagatavošana
Romiešu salātus sagriež, ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm, avokado sagriež šķēlēs. Kukurūzas vālītei gareniski no visām pusēm nogriež sānus, tad iegūtās kukurūzas strēmeles sagriež mazākos gabalos.
Konservētajiem turku zirņiem nolej šķidrumu, zirņus noskalo zem tekoša ūdens.
Visas mērces sastāvdaļas liek blenderī un kārtīgi sablendē. Pagaršo un pievieno vēl laima sulu vai sāli. Arī ūdeni var pievienot vairāk, ja vēlas šķidrāku mērci.
Kārto salātus. Bļodā liek romiešu salātu lapas, pa virsu kārto kukurūzu, ķiršu tomātus, avokado un melnos turku zirņus. Pārlej ar mērci un pasniedz.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: