Liek vārīties melnos rīsus 40–45 minūtes vai līdz rīsi ir nedaudz pārvārījušies.
Nokāš rīsus un, kamēr tie vēl karsti, liek blenderī.
Pievieno saplēstas suši lapas un šķipsnu sāls. Blendē rīsus, līdz izveidojas bieza, lipīga, viendabīga masa.
Uz cepamās plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, izklāj rīsu masu, cik vien plāni iespējams, un liek krāsnī žāvēties 100 °C temperatūrā 2–3 stundas. Rīsu masai jābūt pilnībā sausai un salaužamai.
Salauž rīsu masu mazākos gabalos.
Katliņā uzkarsē eļļu līdz 150–180 °C temperatūrai un liek pa vienam vai diviem rīsu gabaliņiem eļļā cepties, līdz tie uzpūšas (~ 3–6 sekundes).
Ņem čipsus ārā, un nosusina lieko eļļu virtuves dvielī.
Komentāri: