MELNO PUPIŅU ŠOKOLĀDES CEPUMI

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 420 g konservētu melno pupiņu
  • 40 g kokosriekstu eļļas
  • 90 g kļavu sīrupa
  • 25 g tumšā kakao pulvera
  • 25 g kokosriekstu miltu
  • ½ tējkarotes sodas
  • 2 olas
  • 80 g tumšās šokolādes

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
  2. Pupiņas noskalo zem tekoša ūdens un notecina. Kokosriekstu eļļu izkausē.
  3. Blenderī kopā maļ melnās pupiņas un kļavu sīrupu, līdz masa ir viendabīga.
  4. Pievieno pārējās sastāvdaļas (izņemot tumšo šokolādi) un turpina blendēt, līdz masa atkal ir viendabīga.
  5. Tumšo šokolādi sakapā un iemaisa masā.
  6. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru, un uz tās ar atstarpēm kārto cepumu masu (katram cepumam atvēlot 2 ēdamkarošu apjomu masas).
  7. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī aptuveni 10–15 minūtes.