Melnais princis

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM

  • 110 g sviesta
  • 250 g cukura
  • 2 olas
  • 240 g miltu
  • 30 g kakao
  • 300 g kefīra
  • 8 g sodas
  • 8 g etiķa (ābolu, balzametiķa vai vīna etiķa)

KRĒMAM

  • 180g sviests
  • 1 bundža vārīta kondensētā piena

GLAZŪRAI

  • 50 g sviesta
  • 50 g tumšās šokolādes

 

  • ievārījums pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Pagatavo biskvītu. Bļodā puto sviestu istabas temperatūrā kopā ar cukuru. Puto, līdz izveidojusies gaisīga konsistence. Pievieno olas un turpina putot vēl pāris minūtes. Iesijā miltus, kakao un pievieno kefīru. Visu samiksē, līdz masa kļuvusi viendabīga un krēmīga. Atsevišķā traukā samaisa sodu ar etiķi un pievieno mīklai. Labi iemaisa.
  2. Mīklu lej sagatavotā cepamajā formā (apmēram 20×20 cm). Var izvēlēties arī 24 cm/dm formu.
  3. Cep sakarsētā krāsnī 180 °C temperatūrā 35–40 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Pagatavo krēmu. Bļodā puto sviestu istabas temperatūras kopā ar kondensēto pienu. Puto aptuveni 8–10 minūtes, līdz izveidojusies gaisīga, krēmīga masa.
  5. Biskvītu sagriež 3 kārtās. Uz apakšējās kārtas smērē ievārījumu plānā kārtā un pa virsu trešdaļu krēma. Uz nākamās biskvīta kārtas atkal ievārījumu un atkal krēmu. Atlikušo krēmu apsmērē kūkai apkārt, un liek ledusskapī dzesēties.
  6. Kad kūka atdzisusi, katliņā izkausē sviestu kopā ar šokolādi. Pārlej kūkai un mazliet ar karoti piepalīdz, lai šokolāde notecētu gar kūkas maliņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: