Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
MELNĀ MEŽA KŪKA
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
12 personām
Sastāvdaļas
DŽENOVAS BISKVĪTAM
120 g miltu
šķipsna sāls
50 g kakao
8 olas
250 g cukura
80 g sviesta
250 g ogu mikšļa (zemenes, mellenes utt.)
250 g ķiršu
3 ēdamkarotes konjaka
150 g cukura
750 g Philadelfia krēmsiera
350 g saldā krējuma
150 g pūdercukura
1 vaniļas pāksts
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Divas 24 cm/dm formas noklāj ar cepamo papīru, malas ietauko ar gabaliņu sviesta.
Biskvītam bļodā iesijā miltus, sāli un kakao.
Katlā ielej ūdeni un uzvāra. Tikmēr karstumizturīgā lielā bļodā iesit olas un pievieno cukuru. Bļodu liek virs karstā ūdens, un tās saturu nepārtraukti maisa ar putojamo slotiņu. Puto, līdz cukurs izkusis un masa kļuvusi viegli silta. Noņem no karstuma un turpina putot ar mikseri vēl 5 minūtes, līdz masa kļuvusi pavisam krēmīga un dubultojusies apjomā.
Katliņā izkausē sviestu un liek malā, lai atdziest. Saputotajām olām divās daļās pievieno izsijātas sausās sastāvdaļas un iecilā. Beidzamo pievieno izkausēto sviestu un iemaisa. Mīklu sadala 2 daļās un lej sagatavotajās formās.
Cep krāsnī 20–23 minūtes.
Pagatavo pildījumu. Katliņā ber ķiršus un veselas ogas, pievieno konjaku un cukuru un uzvāra. Kad ogas sākušas vārīties, samazina uguni uz mazu un vāra, līdz šķidrums ap ogām kļuvis sīrupīgs un reducējies. Atdzesē.
Kad biskvīti un ogu savārījums atdzisis, pagatavo krēmu. Lielā bļodā puto krēmsieru ar pūdercukuru un sēkliņām no vaniļas pāksts. Puto, līdz masa kļuvusi krēmīga un viendabīga, bez kunkuļiem. Pievieno saldo krējumu un turpina putot, līdz saldais krējums iemaisījies un krēms stingri tur formu un neplūst.
Biskvītus griež uz pusēm tā, lai sanāk 4 kārtas. Pirmo kārtu liek uz šķīvja vai pamatnes. Pa virsu smērē krēmu un pāris karotes ar savārītajām ogām (šķidrumu mēģina notecināt). Pa virsu liek nākamo kārtu un atkal krēmu un ogas. Tā dara ar visām kārtām.
Dekorē kūku pēc saviem ieskatiem ar ogām un šokolādes skaidiņām.
Komentāri: