Smilšu mīklas pamatnei
Pildījumam
Der zināt:
Šobrīd, kad dārzi un meži pilni visdažādāko ogu, ir īstais laiks parūpēties par ziemas krājumiem:
Sagatavo smilšu mīklu pamatnei: sviestu ar cukuru un miltiem ar pirkstiem saberž drupačās. Olu sakuļ un kopā ar pienu pievieno sviesta, cukura un miltu maisījumam. Ātri samīca mīklu. Tai jābūt mīkstai un vijīgai. Ja tā ir par sausu un plaisā, iemīca vēl nedaudz piena. Mīklu izveltnē nedaudz lielāku par formas pamatni, ieklāj veidnē un izlīdzina, vienmērīgi piespiežot pie veidnes malām un dibena. Lieko mīklu nogriež nost.
Gatavo pārlējumu: olas sakuļ kopā ar cukuru. Iemaisa krējumu.
Daļu olu un krējuma masas lej formā.
Uz pārlietās pamatnes ber ogas un vienmērīgi izlīdzina pa visu formu.
Pār ogām lej atlikušo krējuma un olu masu.
Pīrāgu cep 170 °C temperatūrā 30–40 minūtes.
Komentāri: