Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Melleņu muss
Loading...
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
3 personām
Sastāvdaļas
200 ml saldā krējuma
2 lauku olu baltumi
100 g cukura
50 ml ūdens
100 g melleņu
Pagatavošana
Pusi melleņu liek blenderī un sablendē. Otru pusi atstāj malā.
Bļodā puto saldo krējumu, līdz tas kļuvis stingrs.
Katliņā lej 50 ml ūdens kopā ar cukuru. Vāra, līdz cukurs izkusis un sācis burbuļot, un pēc tam vēl 5 minūtes uz vidēji lielas uguns.
Atsevišķā bļodā puto olu baltumus. Kad olbaltums sāk jau turēt formu, lēnā strūkliņā pievieno sakarsēto cukuru, turpinot putot. Olbaltumu puto, līdz tas ir gandrīz atdzisis (5–10 minūtes).
Gatavajam olbatumam pievieno sablendētās ogas un saputoto krējumu. Visu rūpīgi iecilā, līdz sastāvdaļas samaisījušās. Pilda sagatavotos trauciņos un liek nostāvēties ledusskapī uz vismaz 3 stundām, vēlams – uz nakti.
Komentāri: