Recepte no žurnāla Pie Galda! 2022.gada augusta/septembra numura!
Sastāvdaļas
MĪKLAI
80 g kviešu miltu
60 g auzu pārslu
40 g cukura
100 g sviesta
šķipsniņa sāls
1–2 ēdamkarotes auksta ūdens
PILDĪJUMAM
100 g saldā krējuma
100 g maskarpones siera
40 g pūdercukura
½ vaniļas pāksts
125 g melleņu
10 g pūdercukura dekoram
Pagatavošana
Kviešu miltus, auzu pārslas, cukuru un sviestu saberž smalkās drumstalās. Pievieno aukstu ūdeni, un samīca viendabīgu mīklu. To ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai.
Ietauko 8 metāla formiņas. Mīklu sadala 8 bumbiņās, uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, izrullē plānu mīklu, ieklāj to formiņās un pielīdzina maliņas. Liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
Liek cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes, līdz groziņi ir zeltaini brūni. Kad puse laika pagājusi, iespiež vidiņus atpakaļ pie pamatnes. Pēc cepšanas atdzesē.
Bļodā liek maskarpones sieru, saldo krējumu, pūdercukuru un sēkliņas no vaniļas pāksts. Visu saputo gaisīgā krēmā.
Krēmu pilda groziņos, dekorē ar mellenēm un uzsijā pūdercukuru pirms pasniegšanas.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: