MELLEŅU GROZIŅI

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Recepte no žurnāla Pie Galda! 2022.gada augusta/septembra numura!

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 80 g kviešu miltu
  • 60 g auzu pārslu
  • 40 g cukura
  • 100 g sviesta
  • šķipsniņa sāls
  • 1–2 ēdamkarotes auksta ūdens

PILDĪJUMAM

  • 100 g saldā krējuma
  • 100 g maskarpones siera
  • 40 g pūdercukura
  • ½ vaniļas pāksts
  • 125 g melleņu
  • 10 g pūdercukura dekoram

Pagatavošana

  1. Kviešu miltus, auzu pārslas, cukuru un sviestu saberž smalkās drumstalās. Pievieno aukstu ūdeni, un samīca viendabīgu mīklu. To ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai.
  3. Ietauko 8 metāla formiņas. Mīklu sadala 8 bumbiņās, uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, izrullē plānu mīklu, ieklāj to formiņās un pielīdzina maliņas. Liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
  4. Liek cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes, līdz groziņi ir zeltaini brūni. Kad puse laika pagājusi, iespiež vidiņus atpakaļ pie pamatnes. Pēc cepšanas atdzesē.
  5. Bļodā liek maskarpones sieru, saldo krējumu, pūdercukuru un sēkliņas no vaniļas pāksts. Visu saputo gaisīgā krēmā.
  6. Krēmu pilda groziņos, dekorē ar mellenēm un uzsijā pūdercukuru pirms pasniegšanas.