1 liels sarkanais sīpols
2 dzeltenās paprikas
eļļa cepšanai
800 g vārītu turku zirņu
400 g konservētu tomātu
1 tējkarote kumīna sēklu
1 tējkarote malta koriandra
1 tējkarote čili pulvera
šķipsna sāls
200 g brūno rīsu
1 laims
2 avokado
sauja sakapātu lociņu
1. Rīsus novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma.
2. Pannā uzkarsē nedaudz eļļas. Sīpolu un papriku sagriež strēmelēs un apcep pannā 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pievieno mazu šķipsniņu sāls.
3. Paprikas un sīpolu maisījumu atliek malā. Pannā uzkarsē vēl mazliet eļļas un pievieno kumīnu un koriandru. Garšvielas maisot cep ~ 1 minūti, tad pievieno konservētos tomātus un vārītos turku zirņus. Visu samaisa un pasautē 5 minūtes, beigās pievieno nedaudz sāls un čili pulvera.
4. Laimu sagriež daiviņās, lociņus sakapā, avokado sagriež šķēlēs.
5. Rīsus liek bļodā. Pa virsu kārto paprikas un sīpolu maisījumu un turku zirņus ar tomātiem. Pasniedz ar laima daiviņām, lociņiem un avokado. Ja vēlas, var pievienot karoti bezpiedevu jogurta.
Komentāri: