Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Medus kūka
Prasa meistarību
līdz 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
BISKVĪTIEM
2 lielas olas
4 ēdamkarotes medus
180 g cukura
120 g sviesta
šķipsniņa smalkā sāls
1 tējkarote sodas
1 ēdamkarote ābolu etiķa
450–500 g miltu
KRĒMAM
250 g maskarpones siera
800 ml skābā krējuma (vismaz 25%)
100 g pūdercukura
1 ēdamkarote medus
Pagatavošana
Olas, cukuru,medu un sviestu liek karstumizturīgā bļodā un ūdens peldē izkausē. Ik pa brīdim masu var apmaisīt ar putojamo slotiņu. Kad sviests un cukura graudiņi ir izkusuši, bļodu var ņemt nost no karstuma.
Atsevišķā mazā trauciņā sajauc sāli, sodu un etiķi. Samaisa un lej klāt sviesta masai. Pēdējos liek klāt miltus. Ar koka vai silikona lāpstiņu miltus iemīca mīklā. Ar rokām neiesaku mīcīt, jo mīkla ir diezgan ķepīga. Kad sastāvdaļas rūpīgi samīcītas, bļodai pārklāj pāri pārtikas plēvi un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Mīklai jānostāvas, lai tā kļūtu elastīga un nedaudz cietāka.
Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai (bez ventilatora). Cepamās pannas noklāj ar cepamo papīru. Lai sagatavotu šablonu, no papīra vai kartona izgriež apli 20 cm/dm. Var izmantot arī šķīvi vai citu līdzīga izmēra vai formas priekšmetu.
Pēc 30 minūtēm mīklu ņem ārā no ledusskapja un sadala 8 vienādās daļās. Galdu viegli apbirdina ar miltiem, lai mīkla nepielīp. Katru daļu izrullē un izgriež apļus (izmantojot šablonu).
Mīklas apļus liek uz pannas un cep krāsnī 5–6 minūtes, līdz tie ir ieguvuši zeltaini brūnu nokrāsu. Pēc cepšanas tos atdzesē uz plakanas virsmas. Iesaku mīklas kārtas cept krāsnī pa vienai, lai tās vienmērīgi izceptos.
Pagatavo krēmu. Medu, pūdercukuru un maskarpones sieru liek bļodā un samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno skābo krējumu un ar mikseri visu kuļ, līdz masa kļuvusi nedaudz formīgāka.
Laiks kūkas būvēšanai. Sāk ar pirmo plāksni. To liek uz šķīvja, uz kura pasniegs kūku. Tai pa virsu klāj krēmu. Tā citu virs citas sakrāmē visas plāksnes. Gan malas, gan virspusi noklāj ar krēmu. Kūku liek ledusskapī nostāvēties un ievilkties vismaz uz 2 stundām.
Bija OK, bet nevaru teikt, ka barsoja ka modus kuka.
Bija OK, bet nevaru teikt, ka garsoja ka medus kuka