Krēmam
Olas, cukuru, medu un sviestu liek karstumizturīgā bļodā, un ūdens peldē visu izkausē. Kad sviests un cukura graudiņi ir izkusuši, bļodu ņemt nost no karstuma.
Atsevišķā mazā trauciņā sajauc sāli, sodu un etiķi. Samaisa un lej klāt sviesta masai. Pievieno miltus. Ar koka vai silikona lāpstiņu miltus iemīca mīklā. Kad sastāvdaļas rūpīgi samīcītas kopā, bļodai pārklāj pārtikas plēvi, un to liek uz 30 minūtēm ledusskapī.
Tikmēr sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai (bez ventilatora). Cepamās pannas noklāj ar cepamo papīru. Lai sagatavotu šablonu, no papīra vai kartona izgriež apli 20 cm diametrā. Var izmantot arī šķīvi vai citu līdzīga izmēra vai formas priekšmetu.
Pēc 30 minūtēm mīklu ņem ārā no ledusskapja un sadala 8 vienādās daļās. Galdu viegli apbirdina ar miltiem, lai mīkla nepielīp. Katru daļu izrullē un izgriež apļus.
Mīklas apļus liek uz pannas un cep krāsnī 5–6 minūtes, līdz tie ir ieguvuši zeltaini brūnu nokrāsu. Pēc cepšanas atdzesē uz plakanas virsmas.
Pagatavo krēmu. Medu, cukuru un krējumu liek bļodā un puto, līdz krēms kļuvis pufīgs un gaisīgs.
Lai sasmērētu kūku, ņem pirmo plāksni un liek uz šķīvja, uz kura pasniegs kūku. Tai pa virsu klāj krēmu. Tā citu virs citas saliek visas plāksnes. Gan malas, gan virspusi noklāj ar krēmu.
Kūku liek ledusskapī nostāvēties un ievilkties vismaz 2 stundas.
Paldies! Sanāca ļoti ļoti ļoti garšīga. Tik saldā – kā radīta Valentīndienai 🙂
Paldies par vakara odziņu ģimenes ballītei – kūka izdevās fantastiska un garšoja lieliski!!! 🙂
Paldies par recepti! Izdevās ļoti garšīga. Pamēģināju arī no bezglutēna miltiem.
Kuka sanaca garda, tacu pasausa. Krems likas parak skidrs un teceja nost, ipashi nekas nesasucas tortes biskvitos.
Mīļš paldies par recepti, kūka sanāca garda jo garda, garšo gan latviešiem, gan spāņiem!:)
Sanāca gardi, jau ar pirmo mēğinājumu!:)
P.s. vai bez olām arī izdotos?
Ja tās aizvietotu ar banānu!?
Kādam mērķim ir paredzēts ābolu etiķis?
Paldies