MEDŪ CEPTI BURKĀNI

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g burkānu
  • sāls, čili pipari
  • 25 g sviesta
  • 1 ēdamkarote medus

MĒRCEI

  • 4 ēdamkarotes jogurta
  • 2 daiviņas ķiploku
  • sāls
  • 20 g pistāciju

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 ℃ temperatūrai.
  2. Mazos burkāniņus sagriež uz pusēm. Liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu, pārslaka ar medu. Pārber ar sāli un čili.
  3. Liek cepties uz 20 minūtēm, ik pa brīdim apmaisot.
  4. Samaisa kopā jogurtu ar sasmalcinātiem ķiplokiem un sāli, sakapā pistācijas.
  5. Burkānus liek uz šķīvja, pasniedz ar mērci un pistācijām.