Mazsālīts lasis uz citronmaizes ar tecinātu krējumu
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
2 personām
Sastāvdaļas
CITRONMAIZEI
500 g kviešu miltu
250 g ūdens
100 g izkausēta sviesta
30 ml citronu sulas (aptuveni 1 citrons)
10 g sausā rauga
10 g cepamā pulvera
10 g citronskābes
200 g skābā krējuma
200 g mazsālīta laša
Pagatavošana
Lai dabūtu tecinātu krējumu, krējums jāliek smalkā sietiņā un jāgaida, lai tas notek jeb lai liekais šķidrums no krējuma atdalās un krējums paliek krietni biezāks.
Citronmaizei visas sastāvdaļās jauc kopā un kārtīgi samīca. Atstāj raudzēties siltumā uz 30 minūtēm. Tad to liek kantainā cepamajā formā, raudzē vēl 30 minūtes un cep 180 ºC temperatūrā 40–45 minūtes.
Pēc cepšanas maizi kārtīgi atdzesē. Nogriež šķēli, uzsmērē tecināto krējumu un pa virsu kārto laša šķēles. Dekorē ar citronu miziņu un dillēm.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: