Mazsālīts lasis uz citronmaizes ar tecinātu krējumu

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

CITRONMAIZEI

500 g kviešu miltu

250 g ūdens

100 g izkausēta sviesta

30 ml citronu sulas (aptuveni 1 citrons)

10 g sausā rauga

10 g cepamā pulvera

10 g citronskābes

200 g skābā krējuma

200 g mazsālīta laša

Pagatavošana

  1. Lai dabūtu tecinātu krējumu, krējums jāliek smalkā sietiņā un jāgaida, lai tas notek jeb lai liekais šķidrums no krējuma atdalās un krējums paliek krietni biezāks. 
  2. Citronmaizei visas sastāvdaļās jauc kopā un kārtīgi samīca. Atstāj raudzēties siltumā uz 30 minūtēm. Tad to liek kantainā cepamajā formā, raudzē vēl 30 minūtes un cep 180 ºC temperatūrā 40–45 minūtes. 
  3. Pēc cepšanas maizi kārtīgi atdzesē. Nogriež šķēli, uzsmērē tecināto krējumu un pa virsu kārto laša šķēles. Dekorē ar citronu miziņu un dillēm.