Mazsālīts lasis jaunajos egļu dzinumos

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

200 g laša filejas

25 g sāls

50 g cukura

sauja ar svaigiem egļu dzinumiem

bagete, uz kā uzservēt uzkodu

Pagatavošana

  1. Liek blenderī svaigus egļu dzinumus, sāli un cukuru, pielej 50 ml ūdens. To visu sablendē un pārlej pāri lasim.
  2. Notur lasi pa nakti ledusskapī, un nākamajā dienā servē. Pēc izvēles smērē uz maizes sviestu vai nesmērē, kārto lasi, dekorē ar jaunajiem lociņiem, kas izdīguši uz palodzes. Es vēl pielieku nedaudz no egļu skuju biezumiem, kas viegli mazsālītajam lasim iedot maigu rūgtumu.

Komentāri: