Mazās burkānkūciņas

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 180 g miltu
  • 1 tējkarote sodas
  • ¼ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • šķipsna svaigi malta muskatrieksta
  • ¼ tējkarotes malta ingvera
  • ¼ tējkarotes malta kardamona
  • 50 g extra virgin olīveļļas
  • 200 g brūnā cukura
  • 15 g Arche VegEgg olu aizstājēja
  • 60 ml ūdens
  • 130 g ābolu biezeņa
  • 1 vaniļas pāksts
  • 150 g rīvētu burkānu
  • 40 sadrupinātu valriekstu + dekorēšanai

KRĒMAM

  • 230 g krēmsiera istabas temperatūrā
  • 120 g sviesta istabas temperatūrā
  • 120 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Mafinu pannā liek 12 mafinu formiņas.
  2. Bļodā samaisa miltus, sodu, sāli un visas sausās garšvielas.
  3. Pagatavo olu aizstājēju pēc instrukcijas uz iepakojuma. Atsevišķā bļodā samaisa eļļu, cukuru un VegEgg olu aizstājēju. Pievieno ābolu biezeni, vaniļas pāksts saturu, burkānus un valriekstus.
  4. Miltu un garšvielu maisījumu pievieno bļodā pie mitrajām sastāvdaļām. Kārtīgi samaisa, līdz izveidojas mīkla.
  5. Mīklu pilda mafinu formiņās un cep krāsnī 30 minūtes.
  6. Kamēr mafini cepas, pagatavo krēmu. Saputo krēmsieru un sviestu līdz krēmīgai konsistencei. Tad pamazām pievieno pūdercukuru un puto, līdz viss cukurs iemaisījies krēmā.
  7. Kad mafini gatavi, tos pilnībā atdzesē, apsmērē ar krēmu un dekorē ar valriekstiem. Labi garšos kopā ar Seelenstärke ReiChi kafiju