Pamatnei:
Kūkas masai:
Variācijas par tēmu:
Kūkas pamatnei var izmantot gan cepumus, gan kviešu, kliju vai griķu sausmaizītes.
Siltu kūku var pārziest ar aprikožu vai persiku ievārījumu.
Maskarpones sieru iespējams aizstāt ar kādu svaigo krējuma vai jogurta sieru.
Cepumus liek bļodā un sasmalcina ar kartupeļu piestu vai samaļ virtuves kombainā.
Sviestu izkausē, pievieno cepumiem un samaisa.
Veidni ietauko ar sviestu vai eļļu. Veidnē liek cepumu/sviesta masu un, nedaudz piespiežot, izlīdzina virsmu.
Sagatavo pildījumu: olas sakuļ viendabīgā masā.
Maskarpones sieru liek bļodā, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, biezpienu, vaniļas pudiņu un sakultās olas. Visu saputo viendabīgā, krēmīgā masā.
Masu lej veidnē uz cepumu pamatnes.
Konservētos persikus sagriež šķēlītēs un kārto uz kūkas virsmas.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai un liek cepties kūku. Cep ~ 1 stundu un 15 minūtes. Pasniedz atdzesētu un pārkaisītu ar pūdercukuru.
Bija mājās Selgas piparkūkas cepumi- izcepu ar tiem. Ļoti garšīgi! Pamēģiniet!
Cepu jau kuro reizi! Ļoti garšīgi! mēģināju cept arī ar cottage cheese, arī labi sanāca! Paldies!