fbpx

Marokāņu lēcu un turku zirņu zupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 3 selerijas kāti
  • 3 nelieli burkāni
  • 2 ēdamkarotes eļļas cepšanai
  • ½ tējkarotes Sonnentor čili pulvera
  • ½ tējkarotes Sonnentor kurkumas
  • 1 tējkarote Sonnentor kumīna sēklu
  • 1 mazā bundža konservētu tomātu
  • 3 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1,5 l dārzeņu buljona
  • 1 mazā bundža Rapunzel konservētu turku zirņu
  • 350 g Rapunzel zaļo lēcu
  • 50 g svaigu pētersīļu
  • 50 g svaiga koriandra
  • sula no ½ citrona
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Sīpolu, burkānus un seleriju sagriež mazos gabaliņos un maisot apcep katlā sakarsētā eļļā 10 minūtes. Pievieno garšvielas un pacep vēl 1 minūti.
  2. Katlā pievieno konservētos tomātus, tomātu pastu un buljonu. Kad zupa sāk vārīties, pievieno ⅔ sakapātu pētersīļu un koriandra, lēcas un turku zirņus un uz nelielas uguns vāra visu 25 minūtes, līdz lēcas ir mīkstas.
  3. Beigās pievieno sāli un citronu sulu. Pasniedzot zupā iemaisa atlikušos svaigos pētersīļus un koriandru.

Komentāri:

Jūsu komentārs: