MARMELĀDES KONFEKTES

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Mājās gatavotas marmelādes konfektes būs garšīgas un krietni vien labākas nekā veikalā pirktās. Iespējams, tās visdrīzāk nebūs tik stingras un tās nevarēs uzglabāt tik ilgi, toties būs zināmas visas sastāvdaļas. Patiesībā to nemaz nav daudz. Galvenais ir izvēlēties konfekšu garšu. Pašlaik veikalos ir nopērkams īpašs pektīna cukurs jeb cukurs marmelādei, kas konfekšu gatavošanu padara īpaši vienkāršu.

Sastāvdaļas

AVEŅU MARMELĀDE

  • 500 g aveņu
  • 1 citrons
  • 150 g pektīna cukura

MELLEŅU UN LAVANDAS MARMELĀDE

  • 500 g svaigu vai saldētu melleņu
  • 1 tējkarote pārtikas lavandas
  • 1 mīksts bumbieris
  • 150 g pektīna cukura

Pagatavošana

  1. Melleņu konfektēm bumbieri nomizo un sagriež gabaliņos. Ogas sablendē un izlaiž caur sietu, ja nepieciešams. Liek visu katliņā un vāra, līdz bumbieris ir mīksts. Visu masu atdzesē, tad vēlreiz sablendē, lai veidojas pilnīgi viendabīga masa. Pievieno sasmalcinātu lavandu.
  2. Aveņu konfektēm avenes sablendē, pievieno citrona miziņu un sulu un liek katliņā. Masu uzvāra, pievieno cukuru un labi iemaisa. Uz lēnas uguns vāra vēl 10 minūtes, līdz masa ir krietni sabiezējusi.
  3. Trauku izklāj ar pārtikas plēvi. Tajā lej biezo ievārījumu un ļauj atdzist istabas temperatūrā. Kad ievārījums atdzisis, liek uz nakti ledusskapī. Pirms pasniegšanas sagriež vēlamajā formā un pārkaisa ar smalko cukuru vai pūdercukuru.

Komentāri: