Marinēti siļķu rullīši

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
5 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g mazsālītu siļķu fileju
  • 500 ml ūdens
  • 150 ml baltvīna etiķa
  • 70 g sāls
  • 60 g cukura
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 citrons
  • 1 liels vai 2 mazāki burkāni
  • 1 tējkarote melno piparu graudu
  • 1 tējkarote sinepju sēklu
  • 4 lauru lapas

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo marinādi. Katliņā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, sinepju sēklas, piparus, lauru lapas, visu samaisa un uzvāra.
  2. Kad marināde uzvārījusies, katliņu noņem no plīts un pievieno baltvīna etiķi, tad marinādi pilnībā atdzesē.
  3. Siļķes filejas sarullē un liek burciņās, pa vidu zivs filejām kārto plāni sagrieztas sīpola ripiņas, burkānu gabaliņus un citrona šķēlītes.
  4. Burciņas piepilda ar atdzesēto marinādi, tad tās aizskrūvē un liek ledusskapī. Filejas būs gatavas ēšanai jau pēc 1–2 dienām.