Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
Marinēti siļķu rullīši
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
5 personām
Sastāvdaļas
500 g mazsālītu siļķu fileju
500 ml ūdens
150 ml baltvīna etiķa
70 g sāls
60 g cukura
1 sarkanais sīpols
1 citrons
1 liels vai 2 mazāki burkāni
1 tējkarote melno piparu graudu
1 tējkarote sinepju sēklu
4 lauru lapas
Pagatavošana
Vispirms pagatavo marinādi. Katliņā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, sinepju sēklas, piparus, lauru lapas, visu samaisa un uzvāra.
Kad marināde uzvārījusies, katliņu noņem no plīts un pievieno baltvīna etiķi, tad marinādi pilnībā atdzesē.
Siļķes filejas sarullē un liek burciņās, pa vidu zivs filejām kārto plāni sagrieztas sīpola ripiņas, burkānu gabaliņus un citrona šķēlītes.
Burciņas piepilda ar atdzesēto marinādi, tad tās aizskrūvē un liek ledusskapī. Filejas būs gatavas ēšanai jau pēc 1–2 dienām.
Komentāri: