Marinētas sēnes

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • ~ 2 kg vārītu sēņu

Marinādei

  • 0,5–0,6 l ūdens
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 10 smaržīgie pipari (virces)
  • 10 melnie pipari
  • 3 lauru lapas
  • 5 krustnagliņas
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 2 sīpoli (pēc izvēles)
  • 0,4 l 9% galda etiķa

Pagatavošana

  1. Sīpolus un ķiploku daiviņas notīra. Sīpolus sagriež plānās ripiņās.
  2. Katlā ielej nepieciešamo ūdens daudzumu, pievieno piparus, lauru lapas, krustnagliņas un vāra ~ 10 minūtes.
  3. Marinādei pievieno cukuru, sāli, sīpolus, ķiplokus un etiķi. Vāra vēl ~ 2 minūtes. Atdzesē. Marinādi pēc izvēles var izkāst.
  4. Burciņas un vāciņus izmazgā, noplaucē. Burciņās liek sēnes un pārlej ar pilnībā atdzisušu marinādi. Uzliek vāciņu un uzglabā vēsā vietā.

Komentāri: