Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Marinētas sēnes
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
~ 2 kg vārītu sēņu
Marinādei
0,5–0,6 l ūdens
1 ēdamkarote sāls
1 ēdamkarote cukura
10 smaržīgie pipari (virces)
10 melnie pipari
3 lauru lapas
5 krustnagliņas
3 daiviņas ķiploku
2 sīpoli (pēc izvēles)
0,4 l 9% galda etiķa
Pagatavošana
Sīpolus un ķiploku daiviņas notīra. Sīpolus sagriež plānās ripiņās.
Katlā ielej nepieciešamo ūdens daudzumu, pievieno piparus, lauru lapas, krustnagliņas un vāra ~ 10 minūtes.
Marinādei pievieno cukuru, sāli, sīpolus, ķiplokus un etiķi. Vāra vēl ~ 2 minūtes. Atdzesē. Marinādi pēc izvēles var izkāst.
Burciņas un vāciņus izmazgā, noplaucē. Burciņās liek sēnes un pārlej ar pilnībā atdzisušu marinādi. Uzliek vāciņu un uzglabā vēsā vietā.
Etiķa daudzums ir norādīts nepareizi, tas ir krietni par daudz!Sabojāju porciju ar sēnēm!
A pagaršot, pirms uzliet?