Marcipāns un marcipāna saldumi

Viegla
līdz 30 min
1 personām

Ar marcipānu ir tā – vai nu garšo vai ne! Veikali ir pilni ar to, bet mājās pagatavots marcipāns izklausās kas daudz labāks. Turklāt tas ir viegli un ļoti, pat ļoti ātri izdarāms! Uzglabā ledusskapī (apmēram nedēļu), ēd tāpat vai mērcē šokolādē, iecep bulciņās vai pievieno saldējumam, veidot drumstalu kraukšķus plātsmaizēm, un ko tik vēl ne!

Sastāvdaļas

  • 1 vidējas olas baltums
  • 145 g mandeļu miltu, izsijātu
  • 130 g pūdercukura
  • mandeļu ekstrakts smaržai un garšai

Pagatavošana

  1. Izsijā mandeļu miltus, lai marcipāna masa būtu viendabīga, bet, ja riekstu gabaliņi netraucē var arī nesijāt.
  2. Mandeļu miltiem pievieno izsijātu pūdercukuru. Pievieno olas baltumu, mandeļu ekstraktu un labi samaisa.
  3. Sākumā varbūt liksies, ka ar 1 olas baltumu par maz, bet tas ir mānīgi. Ļoti ātri veidosies viendabīga masa. No iegūtās masas izveido desas formu, ietin pārtikas plēvē un uzglabā ledusskapī līdz pat nedēļai.
  4. Lai pagatavotu šokolādes našķus, izkausē šokolādi karstā ūdens peldē. Izveido no marcipāna bumbiņas, vai vienkārši sagriež plānās šķēlītes un iemērc šokolādē. Dekorē.