Mango tarteletes

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
3 personām

Sastāvdaļas

Smilšu mīklai:

  • 115 g sviesta
  • 2 olu dzeltenumi
  • šķipsniņa sāls
  • 50 g pūdercukura
  • 200 g miltu

Krēmam:

  • 2 nomizoti mango
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 2 olas
  • 1 cm ingvera saknes
  • 1 sauja izlobītu pistāciju

Pagatavošana

  1. Sviestu saspaida kopā ar sāli, pūdercukuru un miltiem, izmantojot dakšiņu vai pirkstus. Kad mīklas konsistence atgādina smiltis, pievieno olu dzeltenumus un samīca mīklu bumbā. To ietin pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī 1 stundu.
  2. Mango sagriež nelielos gabaliņos un sablendē.
  3. Augļu biezeni lej katliņā, pievieno olas, medu, smalki sakapātu ingveru un vāra, ik pa laikam apmaisot ar putojamo slotiņu.
  4. Kad krēms sabiezējis, to izspiež cauri sietam un liek bļodiņā atdzesēties.
  5. Smilšu mīklu izņem no ledusskapja un izrullē. To ieklāj cepamajās formiņās un cep krāsnī 190°C temperatūrā 10–12 minūtes.
  6. Pēc cepšanas atdzesē un pilda ar mango krēmu. Pārber ar sakapātām pistācijām.