Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Mango tarteletes
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
3 personām
Sastāvdaļas
Smilšu mīklai:
115 g sviesta
2 olu dzeltenumi
šķipsniņa sāls
50 g pūdercukura
200 g miltu
Krēmam:
2 nomizoti mango
2 ēdamkarotes medus
2 olas
1 cm ingvera saknes
1 sauja izlobītu pistāciju
Pagatavošana
Sviestu saspaida kopā ar sāli, pūdercukuru un miltiem, izmantojot dakšiņu vai pirkstus. Kad mīklas konsistence atgādina smiltis, pievieno olu dzeltenumus un samīca mīklu bumbā. To ietin pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī 1 stundu.
Mango sagriež nelielos gabaliņos un sablendē.
Augļu biezeni lej katliņā, pievieno olas, medu, smalki sakapātu ingveru un vāra, ik pa laikam apmaisot ar putojamo slotiņu.
Kad krēms sabiezējis, to izspiež cauri sietam un liek bļodiņā atdzesēties.
Smilšu mīklu izņem no ledusskapja un izrullē. To ieklāj cepamajās formiņās un cep krāsnī 190°C temperatūrā 10–12 minūtes.
Pēc cepšanas atdzesē un pilda ar mango krēmu. Pārber ar sakapātām pistācijām.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: