Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
MANDEĻU UN KAZEŅU PLĀTSMAIZE
Viegla
līdz 1 h
1 personām
Sastāvdaļas
50 g sviesta istabas temperatūrā
3 olas
200 g cukura
80 g eļļas
150 g krējuma
250 g miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
100 g mandeļu skaidiņu + dekorēšanai
250 g kazeņu
PILDĪJUMAM
250 g krēmsiera
70 g cukura
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Kantainu formu 20×20 cm noklāj ar cepamo papīru.
Bļodā puto sviestu, olas un cukuru, līdz izveidojusies krēmīga konsistence. Pievieno eļļu un krējumu un iemaisa. Iesijā miltus ar cepamo pulveri, pievieno mandeļu skaidiņas un rūpīgi iecilā.
Pildījumam bļodā samaisa krēmsieru ar cukuru.
Cepamajā formā lej ⅔ mīklas. Pa virsu smērē krēmsiera pildījumu, saliek ogas un pārklāj ar atlikušo mīklu. Pārber ar atlikušajām mandeļu skaidiņām, un liek cepties krāsnī 35–40 minūtes.
Komentāri: