MANDEĻU UN KAZEŅU PLĀTSMAIZE

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 50 g sviesta istabas temperatūrā
  • 3 olas
  • 200 g cukura
  • 80 g eļļas
  • 150 g krējuma
  • 250 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 100 g mandeļu skaidiņu + dekorēšanai
  • 250 g kazeņu

PILDĪJUMAM

  • 250 g krēmsiera
  • 70 g cukura

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Kantainu formu 20×20 cm noklāj ar cepamo papīru.
  2. Bļodā puto sviestu, olas un cukuru, līdz izveidojusies krēmīga konsistence. Pievieno eļļu un krējumu un iemaisa. Iesijā miltus ar cepamo pulveri, pievieno mandeļu skaidiņas un rūpīgi iecilā.
  3. Pildījumam bļodā samaisa krēmsieru ar cukuru.
  4. Cepamajā formā lej ⅔ mīklas. Pa virsu smērē krēmsiera pildījumu, saliek ogas un pārklāj ar atlikušo mīklu. Pārber ar atlikušajām mandeļu skaidiņām, un liek cepties krāsnī 35–40 minūtes.