Mandeles un garšvielu maisījumu liek virtuves kombainā vai jaudīgā blenderī un samaļ, lai nebūtu lielu mandeļu gabaliņu.
Datelēm izņem kauliņus. Dateles liek virtuves kombainā pie riekstiem un sablendē, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Ja mīkla liekas par sausu, var pievienot 1–2 ēdamkarotes ūdens. Mīklai jābūt pavisam nedaudz mitrai un labi jāturas kopā.
Nelielu cepamo trauku izklāj ar pārtikas plēvi, un tās pamatnē ieklāj mīklu. Kārtīgi ar rokām izlīdzina.
Mandeļu sviestu samaisa ar kļavu sīrupu un sāli. Vienmērīgā kārtā to pārklāj pāri dateļu un mandeļu pamatnei.
Ūdens peldē bļodiņā izkausē šokolādi un kokosriekstu eļļu. Kad viss izkusis, bļodiņu noņem no tvaikiem un iemaisa auzu pienu. Iegūto krēmu vienmērīgi uzsmērē pa virsu mandeļu sviesta kārtai.
Desertu liek saldētavā uz 10 minūtēm. Pēc tam sagriež šķēlēs vai mazos gabaliņos. Uzglabā ledusskapī.
Komentāri: