Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Mandeļu Amaretto kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
BISKVĪTAM
300 g miltu
100 g mandeļu miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
400 g cukura
220 g sviesta
250 g kokosriekstu piena
50 g Amaretto liķiera
5 olu baltumi
KRĒMAM
750 g maskarpones siera
350 g saldā krējuma
120 g pūdercukura
100 g mandeļu skaidiņu
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Divas 20 cm/dm cepamās formas izklāj ar cepamo papīru, maliņas nosmērē ar sviestu.
Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, līdz iegūta viendabīga un krēmīga konsistence.
Atsevišķā traukā saputo olu baltumus, līdz tie kļuvuši gaiši un pufīgi. Pievieno kokosriekstu pienu un samaisa. Trijos paņēmienos šķidro olu masu pievieno saputotajam sviestam, pa vidu pievienojot un iecilājot mandeļu miltus, miltus, cepamo pulveri un Amaretto.
Kad mīkla samaisīta, to lej cepamajās formās un cep 35–45 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo krēmu. Bļodā puto maskarpones sieru kopā ar pūdercukuru. Ja vēlaties, Amaretto var pievienot arī krēmam (pēc garšas).
Kad maskarpone kļuvusi krēmīga, pievieno saldo krējumu un puto līdz brīdim, kad krēms kļuvis stingrs.
Sagriež biskvītus 2 daļās. Starp katru kārtu smērē krēmu, bet atlikušo krēmu apsmērē kūkai apkārt. Mandeļu skaidiņas apcep uz pannas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas. Dekorē ar tām gatavo kūku.
Komentāri: