Mandeļu Amaretto kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM

  • 300 g miltu
  • 100 g mandeļu miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 400 g cukura
  • 220 g sviesta
  • 250 g kokosriekstu piena
  • 50 g Amaretto liķiera
  • 5 olu baltumi

KRĒMAM

  • 750 g maskarpones siera
  • 350 g saldā krējuma
  • 120 g pūdercukura
  • 100 g mandeļu skaidiņu

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Divas 20 cm/dm cepamās formas izklāj ar cepamo papīru, maliņas nosmērē ar sviestu.
  2. Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, līdz iegūta viendabīga un krēmīga konsistence.
  3. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus, līdz tie kļuvuši gaiši un pufīgi. Pievieno kokosriekstu pienu un samaisa. Trijos paņēmienos šķidro olu masu pievieno saputotajam sviestam, pa vidu pievienojot un iecilājot mandeļu miltus, miltus, cepamo pulveri un Amaretto.
  4. Kad mīkla samaisīta, to lej cepamajās formās un cep 35–45 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  5. Pagatavo krēmu. Bļodā puto maskarpones sieru kopā ar pūdercukuru. Ja vēlaties, Amaretto var pievienot arī krēmam (pēc garšas).
  6. Kad maskarpone kļuvusi krēmīga, pievieno saldo krējumu un puto līdz brīdim, kad krēms kļuvis stingrs.
  7. Sagriež biskvītus 2 daļās. Starp katru kārtu smērē krēmu, bet atlikušo krēmu apsmērē kūkai apkārt. Mandeļu skaidiņas apcep uz pannas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas. Dekorē ar tām gatavo kūku.

Komentāri: