Maltās gaļas sacepums ar kartupeļu cakām

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • ~ 600– 800 g maltas gaļas
  • 2 sīpoli
  • 2 seleriju kāti
  • 3 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 3 ēdamkarotes Vusteršīras mērces
  • 300 g smalki sagrieztu burkānu + ½ iepakojuma mazo burkāniņu
  • 1 paprika
  • 1 liellopu gaļas buljona kubiņš Gallina Blanca
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai

Kartupeļu biezputrai

  • 1,5 kg kartupeļu
  • 25 g sviesta
  • 85 g rīvēta Čedaras siera
  • 250 ml piena
  • 2 tējkarotes angļu sinepju
  • konditorejas maiss
  • karstumizturīga veidne cepšanai

Pagatavošana

  1. Sīpolus nomizo un smalki sakapā, burkānus, papriku un selerijas kātus sagriež vienāda izmēra gabaliņos. Mazos burkāniņus atstāj veselus.
  2. Uzkarsē pannā eļļu un liek cepties vispirms sīpolus. Kad tie kļūst caurspīdīgi, pievieno pārējās saknes un cep ~ 10 minūtes. Saceptās saknes noņem no pannas.
  3. Apcep gaļu, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi. Cepšanas beigās gaļai pievieno Vusteršīras mērci , piparus un  sāli.
  4. Pagatavo buljonu. Kad gaļa ir vienmērīgi apcepta, pievieno iepriekš saceptās saknes un visu sacilā kopā. Pielej ~ 200 ml gatava buljona  un pavāra vēl 5 minūtes. Miltus samaisa ar aukstu ūdeni un maisot pievieno gaļai un dārzeņiem.
  5. Kartupeļus nomizo un liek vārīties. Kad tie ir mīksti un nokāsti, pagatavo biezputru: kartupeļus samīca viendabīgā masā, lai nav kunkuļu. Tad pievieno sviestu, uzkarsētu pienu, sinepes un sieru un sakuļ gaisīgā biezputrā.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Veidnē liek malto gaļu ar dārzeņiem.
  7. Kartupeļu biezputru liek konditorejas maisā, un ar lielāko uzgali izspiež nelielus vilnīšus.
  8. Liek cepties. Cep ~ 30 minūtes, līdz biezputra ir palikusi zeltaini brūna. Pasniedz galdā nekavējoties.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolus nomizo un smalki sakapā, burkānus, papriku un selerijas kātus sagriež vienāda izmēra gabaliņos. Mazos burkāniņus atstāj veselus.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē pannā eļļu un liek cepties vispirms sīpolus. Kad tie kļūst caurspīdīgi, pievieno pārējās saknes un cep ~ 10 minūtes. Saceptās saknes noņem no pannas.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apcep gaļu, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi. Cepšanas beigās gaļai pievieno Vusteršīras mērci , piparus un sāli.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo buljonu. Kad gaļa ir vienmērīgi apcepta, pievieno iepriekš saceptās saknes un visu sacilā kopā. Pielej ~ 200 ml gatava buljona  un pavāra vēl 5 minūtes. Miltus samaisa ar aukstu ūdeni un maisot pievieno gaļai un dārzeņiem.

 

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļus nomizo un liek vārīties. Kad tie ir mīksti un nokāsti, pagatavo biezputru: kartupeļus samīca viendabīgā masā, lai nav kunkuļu. Tad pievieno sviestu, uzkarsētu pienu, sinepes un sieru un sakuļ gaisīgā biezputrā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Veidnē liek malto gaļu ar dārzeņiem.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļu biezputru liek konditorejas maisā, un ar lielāko uzgali izspiež nelielus vilnīšus.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek cepties. Cep ~ 30 minūtes, līdz biezputra ir palikusi zeltaini brūna. Pasniedz galdā nekavējoties.

Komentāri:

Jūsu komentārs: