Kartupeļu biezputrai
Sīpolus nomizo un smalki sakapā, burkānus, papriku un selerijas kātus sagriež vienāda izmēra gabaliņos. Mazos burkāniņus atstāj veselus.
Uzkarsē pannā eļļu un liek cepties vispirms sīpolus. Kad tie kļūst caurspīdīgi, pievieno pārējās saknes un cep ~ 10 minūtes. Saceptās saknes noņem no pannas.
Apcep gaļu, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi. Cepšanas beigās gaļai pievieno Vusteršīras mērci , piparus un sāli.
Pagatavo buljonu. Kad gaļa ir vienmērīgi apcepta, pievieno iepriekš saceptās saknes un visu sacilā kopā. Pielej ~ 200 ml gatava buljona un pavāra vēl 5 minūtes. Miltus samaisa ar aukstu ūdeni un maisot pievieno gaļai un dārzeņiem.
Kartupeļus nomizo un liek vārīties. Kad tie ir mīksti un nokāsti, pagatavo biezputru: kartupeļus samīca viendabīgā masā, lai nav kunkuļu. Tad pievieno sviestu, uzkarsētu pienu, sinepes un sieru un sakuļ gaisīgā biezputrā.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Veidnē liek malto gaļu ar dārzeņiem.
Kartupeļu biezputru liek konditorejas maisā, un ar lielāko uzgali izspiež nelielus vilnīšus.
Liek cepties. Cep ~ 30 minūtes, līdz biezputra ir palikusi zeltaini brūna. Pasniedz galdā nekavējoties.
Komentāri: