Maltās gaļas bumbiņas

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

BUMBIŅĀM

  • 500 g maltas cūkgaļas
  • 40 g baltmaizes
  • 70 ml saldā krējuma
  • 1 sīpols
  • 1 ola
  • šķipsniņa svaigi rīvēta muskatrieksta
  • ½ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes maltu melno piparu
  • 2 daiviņas ķiploku
  • eļļa bumbiņu apcepšanai uz pannas

 

MĒRCEI

  • 700 ml dārzeņu vai gaļas buljona
  • 200 ml saldā krējuma
  • 40 g sviesta
  • 30 g kviešu miltu
  • 40 g cukura
  • 2 ēdamkarotes etiķa
  • ½ tējkarotes sāls
  • šķipsniņa maltu melno piparu

Pagatavošana

  1. Baltmaizes gabaliņus pārlej ar saldo krējumu, pievieno olu, sarīvētu sīpolu un saspiestas ķiploka daiviņas, sāli, piparus un rīvētu muskatriekstu. Visas sastāvdaļas samaisa, tad tās samīca kopā ar malto gaļu.
  2. No maltās gaļas masas izveido 24 līdzīga izmēra bumbiņas, tas izkārto uz šķīvja un pirms gatavošanas liek uz 20 minūtēm ledusskapī.
  3. Atdzesētās gaļas bumbiņas apcep uz pannas sakarsētā eļļā no visām pusēm gatavas, tad no pannas noņem.
  4. Uz pannas palikušajos eļļas pārpalikumos izkausē mērcei paredzēto sviestu, iemaisa miltus un apcep tos apmēram 1 minūti, tad, aktīvi maisot, lēnām pievieno buljonu un cukuru. Mērci karsē uz vidējas uguns apmēram 10 minūtes.
  5. Beigās mērcē iemaisa saldo krējumu, etiķi, sāli un piparus, pievieno iepriekš pagatavotās bumbiņas.
  6. Maltās gaļas bumbiņas pasniedz ar kartupeļu biezputru un pārkaisītas ar svaigiem pētersīļiem.

Komentāri: