Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
Maltās gaļas bumbiņas
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
BUMBIŅĀM
500 g maltas cūkgaļas
40 g baltmaizes
70 ml saldā krējuma
1 sīpols
1 ola
šķipsniņa svaigi rīvēta muskatrieksta
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes maltu melno piparu
2 daiviņas ķiploku
eļļa bumbiņu apcepšanai uz pannas
MĒRCEI
700 ml dārzeņu vai gaļas buljona
200 ml saldā krējuma
40 g sviesta
30 g kviešu miltu
40 g cukura
2 ēdamkarotes etiķa
½ tējkarotes sāls
šķipsniņa maltu melno piparu
Pagatavošana
Baltmaizes gabaliņus pārlej ar saldo krējumu, pievieno olu, sarīvētu sīpolu un saspiestas ķiploka daiviņas, sāli, piparus un rīvētu muskatriekstu. Visas sastāvdaļas samaisa, tad tās samīca kopā ar malto gaļu.
No maltās gaļas masas izveido 24 līdzīga izmēra bumbiņas, tas izkārto uz šķīvja un pirms gatavošanas liek uz 20 minūtēm ledusskapī.
Atdzesētās gaļas bumbiņas apcep uz pannas sakarsētā eļļā no visām pusēm gatavas, tad no pannas noņem.
Uz pannas palikušajos eļļas pārpalikumos izkausē mērcei paredzēto sviestu, iemaisa miltus un apcep tos apmēram 1 minūti, tad, aktīvi maisot, lēnām pievieno buljonu un cukuru. Mērci karsē uz vidējas uguns apmēram 10 minūtes.
Beigās mērcē iemaisa saldo krējumu, etiķi, sāli un piparus, pievieno iepriekš pagatavotās bumbiņas.
Maltās gaļas bumbiņas pasniedz ar kartupeļu biezputru un pārkaisītas ar svaigiem pētersīļiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Gardas bumbinas. Bet prasījās kaut kas neprastaks un pievienoju klat kausēto sieru