Makarūni

Prasa meistarību
līdz 2 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 55 g olbaltumua
  • 70 g mandeļu miltu
  • 60 g Dansukker pūdercukura
  • 55 g Dansukker baltā cukura

KRĒMAM

  • 50 g baltās šokolādes
  • 50 g krēmsiera

Pagatavošana

  1. Bļodā kuļ olbaltumu.
  2. Kad tas jau kļuvis gaisīgs, sāk pievienot cukuru.
  3. Olbaltumu puto, līdz tas kļūst viendabīgs un spīdīgs un cukurs izkusis. Pēc vēlēšanās pievieno krāsvielu, ko rūpīgi ieputo.
  4. Pūdercukuru iesijā klāt olbaltumam.
  5. Mandeļu miltus iesijā klāt olbaltumam un pūdercukuram.
  6. Maisa no malām uz vidu. Masai jākļūst šķidrai un mazliet jāplūst, bet neaizraujieties, to ir ļoti viegli pārmaisīt.
  7. Gatavo makarūnu mīklu liek konditorejas maisiņā ar apaļu uzgalīti.
  8. Uz pannas, kas noklāta ar cepamo papīru, spiež nelielas 2–3 cm/dm piciņas. Vēlams, lai tās būtu apmēram vienāda izmēra.
  9. Pannu atstāj nostāvēties 30 minūtes. Cep 15 minūtes 150 °C temperatūrā. Pēc cepšanas atdzesē.
  10. Balto šokolādi izkausē, pievieno krēmsieru un samaisa.
  11. Izceptos makarūnus sadala pa pārīšiem, meklējot pēc iespējas līdzīgākus izmērā.
  12. Pildījumu smērē uz vienas makarūnu pusītes, otru uzliek pa virsu.