Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Makarūni
Prasa meistarību
līdz 2 h
1 personām
Sastāvdaļas
55 g olbaltumua
70 g mandeļu miltu
60 g Dansukker pūdercukura
55 g Dansukker baltā cukura
KRĒMAM
50 g baltās šokolādes
50 g krēmsiera
Pagatavošana
Bļodā kuļ olbaltumu.
Kad tas jau kļuvis gaisīgs, sāk pievienot cukuru.
Olbaltumu puto, līdz tas kļūst viendabīgs un spīdīgs un cukurs izkusis. Pēc vēlēšanās pievieno krāsvielu, ko rūpīgi ieputo.
Pūdercukuru iesijā klāt olbaltumam.
Mandeļu miltus iesijā klāt olbaltumam un pūdercukuram.
Maisa no malām uz vidu. Masai jākļūst šķidrai un mazliet jāplūst, bet neaizraujieties, to ir ļoti viegli pārmaisīt.
Gatavo makarūnu mīklu liek konditorejas maisiņā ar apaļu uzgalīti.
Uz pannas, kas noklāta ar cepamo papīru, spiež nelielas 2–3 cm/dm piciņas. Vēlams, lai tās būtu apmēram vienāda izmēra.
Pannu atstāj nostāvēties 30 minūtes. Cep 15 minūtes 150 °C temperatūrā. Pēc cepšanas atdzesē.
Balto šokolādi izkausē, pievieno krēmsieru un samaisa.
Izceptos makarūnus sadala pa pārīšiem, meklējot pēc iespējas līdzīgākus izmērā.
Pildījumu smērē uz vienas makarūnu pusītes, otru uzliek pa virsu.
Komentāri: