Mākoņmaize

Prasa meistarību
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 40 g Dansukker “Jelgavas cukurs” baltais
  • 3 olu baltumi
  • Krāsviela pēc izvēles (var arī neizmantot)

Dzērveņu ievārījumam

  • 200 g dzērveņu
  • 100 g Dansukker ievārījuma cukura
  • 50 m ūdens

Pasniegšanai

  • nedaudz Dansukker pūdercukura

Pagatavošana

  1. Olu baltumus liek bļodā un miksē vidēji ātri, līdz tie kļūst balti un sāk veidot putu.
  2. Pievieno cukuru un turpina miksēt, līdz masa kļūst gaisīga un stīva.
  3. Ja vēlies, pievieno krāsvielu un rūpīgi iesijā kartupeļu cieti. Turpini miksēt vēl 2-3 minūtes, līdz masa ir viendabīga.
  4. Uz cepešpannas uzklāj cepampapīru un izklāj pagatavoto masu maizes formā. Cep 180°C temperatūrā aptuveni 20-30 minūtes.
  5. Pagatavo ievārījumu. Katliņā ber dzērvenes, pievieno cukuru un maisa. Pievieno ūdeni pēc nepieciešamības un turpina maisīt, līdz izveidojas ievārījums.
  6. Mākoņmaizi pasniedz ar dzērveņu ievārījumu un pārkaisa ar pūdercukuru.