Olu baltumus liek bļodā un miksē vidēji ātri, līdz tie kļūst balti un sāk veidot putu.
Pievieno cukuru un turpina miksēt, līdz masa kļūst gaisīga un stīva.
Ja vēlies, pievieno krāsvielu un rūpīgi iesijā kartupeļu cieti. Turpini miksēt vēl 2-3 minūtes, līdz masa ir viendabīga.
Uz cepešpannas uzklāj cepampapīru un izklāj pagatavoto masu maizes formā. Cep 180°C temperatūrā aptuveni 20-30 minūtes.
Pagatavo ievārījumu. Katliņā ber dzērvenes, pievieno cukuru un maisa. Pievieno ūdeni pēc nepieciešamības un turpina maisīt, līdz izveidojas ievārījums.
Mākoņmaizi pasniedz ar dzērveņu ievārījumu un pārkaisa ar pūdercukuru.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: