Pienu uzkarsē līdz 96 °C temperatūrai. Tas ir brīdis, kad piens teju, teju gatavojas “izkāpt” no katla.
Tikmēr biezpienu samaisa kopā ar olām.
Kad piens sakarsis, pamazām iemaisa biezpienu. Maisa tik ilgi, līdz redzams, ka sāk atdalīties sūkalas, t.i., virspusē nostājas zilgans šķidrums.
Šo pienīgo masu izkāš caur marli vai citu porainu auduma gabalu.
Katlā izkausē sviestu, iemaisa garšvielas – manā gadījumā svaigas sakapātas lakšu lapiņas vai kaltētus vai svaigus kliņģerīšu ziedus otram sieram.
Izkāsto masu samaisa kopā ar sviestu. Maisa tik ilgi, līdz siers atlec no malām. Tas ir fiziski diezgan smags darbs.
Kad tas paveikts, liek formā nopresēties.
Komentāri: