Mājas kotletītes

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 600 g maltas cūkgaļas vai cūkgaļa un liellopu gaļa vienādās daļās
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 šķēles baltmaizes
  • sāls un Santa Maria kotlešu garšviela
  • eļļa cepšanai
  • kartupeļu biezputra

Pagatavošana

  1. Bļodā liek malto gaļu, pievieno olu, skābo krējumu, sakapātas ķiploka daiviņas un ūdenī izmērcētas baltmaizes šķēles, kā arī sāli un garšvielas. Visu samaisa kopā.
  2. Ar mitrām rokām veido mazas kotletītes, ko cep eļļā no abām pusēm zeltainas.
  3. Pasniedz ar kartupeļu biezputru.