Mājās gatavots humuss

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g turku zirņu (nevārītu)
  • 2–3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 lielas daiviņas ķiploka
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • ½ citrona sulas
  • melnās olīvas bez kauliņiem

Pagatavošana

  1. Iepriekš izmērcētiem zirņiem nolej ūdeni un liek tos vārīties. Vāra, līdz zirņi ir mīksti. Kad zirņi gatavi, ūdeni, kurā tie vārījās, neizlej, bet atstāj. Zirņus sablenderē vai saspaida ar kartupeļu stampu viendabīgā masā.
  2. Pievieno eļļu.
  3. Pievieno citronu sulu.
  4. Pievieno sāli, ķiplokus. Ja masa ir bieza, pievieno nedaudz eļļas vai ūdens, kurā vārījās zirņi.
  5. Humusu sadala divās daļās. Smalki sagriež ~ 10 olīvas un pievieno vienai humusa porcijai. Otru pusi humusa pasniedz bez piedevām.
  6. Samaisa un pasniedz siltu kopā ar kukurūzas un griķu maizi, rīsiem vai siltiem dārzeņiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iepriekš izmērcētiem zirņiem nolej ūdeni un liek tos vārīties. Vāra, līdz zirņi ir mīksti. Kad zirņi gatavi, ūdeni, kurā tie vārījās, neizlej, bet atstāj. Zirņus sablenderē vai saspaida ar kartupeļu stampu viendabīgā masā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno eļļu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno citronu sulu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno sāli, ķiplokus. Ja masa ir bieza, pievieno nedaudz eļļas vai ūdens, kurā vārījās zirņi.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Humusu sadala divās daļās. Smalki sagriež ~ 10 olīvas un pievieno vienai humusa porcijai. Otru pusi humusa pasniedz bez piedevām.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samaisa un pasniedz siltu kopā ar kukurūzas un griķu maizi, rīsiem vai siltiem dārzeņiem.

Komentāri: