Faktiski ar ātrās apkalpošanas restorāna piedāvāto ēdienu tam nav pilnīgi nekādas līdzīgas – tik vien, cik princips gaļas gabaliņus apvārtīt rīvmaizē un cept eļļā.
Ja nav laika ilgi stāvēt pie plīts, šī ir īstā recepte pusdienām vai vakariņām.
Salātiem
Variācijas par tēmu:
Šādi var gatavot arī tītara vai cūkgaļas šķiņķi, tikai cūkas vai tītara gaļa mazliet ilgāk jāpamarinē. Nagetu gatvošanai derēs arī zivis ar balto gaļu, piemēram, menca, mintajs, heks u.c. Zivi pirms gatavošanas nedaudz iemarinē citronu sulas un eļļas maisījumā.
Der zināt:
Panēt var arī rudzu rīvmaizē vai sajaukt rudzu un kviešu rīvmaizi 1:1. Ja mājās nav rīvmaizes, to var aizvietot ar miltiem, tomēr tad ēdienam zūd kraukšķīgums.
Vistas filejas sagriež nelielos garenos gabaliņos.
Ķiplokus smalki sakapā.
Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu.
Vistas gabaliņus pārlej ar citronu sulu, pievieno ķiplokus un maltus melnos piparus.
Pārlej ar sojas mērci un kārtīgi samaisa. Atstāj marinēties ~ 15 minūtes.
Rīvmaizē iemaisa sarīvēto citrona miziņu un nedaudz sāls. Olas sakuļ, pievieno nedaudz sāls.
Dziļā pannā ielej eļļu tā, lai būtu vismaz 1,5–2 cm, un uzkarsē to. Vistas filejas gabaliņus vispirms iemērc olā.
Tad bagātīgi apvārta rīvmaizē.
Un liek eļļā cepties. Cep no abām pusēm brūnus. Zeltainos nagetus kārto uz virtuves dvielīša, lai notecētu liekā eļļa.
Pagatavo salātus: rukolu nomazgā un nosusina uz papīra dvieļa vai salātu žāvētājā, redīsus un sīpolu nomazgā un sagriež ripiņās, no apelsīna izspiež sulu.
Visas sastāvdaļas liek palielā bļodā, pārlej ar sulu, pievieno eļļu, sāli, svaigi maltus melnos piparus un sacilā kopā.
Ja ir vēlme, pievieno sēkliņas.
Paldies par recepti