3 burgeru maizītes (baltmaizes vai rupjmaizes doniņas)
500 g vistas maltās gaļas vai vistas filejas
1 ola
50 g rīvmaizes
3 daiviņas ķiploku
sauja pētersīļu
1 dzeltenais tomāts
1 sarkanais tomāts
1 avokado
sauja zaļumu
100 ml krējuma
2 marinēti gurķīši
½ sarkanā sīpola
1 ēdamkarote kļavu sīrupa
sāls un čili pipari
olīveļļa
Pagatavošana
Man vislabāk patīk pašai mājās samalt vistas fileju. Ja nav gaļas maļamās mašīnas, vistas gaļa ir tik mīksta un šķiedraina, ka to var arī ar nazi smalki sakapāt. Kad ir iegūta maltā gaļa, tai pievieno smalki sakapātus ķiplokus, zaļumus, mazliet čili, sāli, kļavu sīrupu un 1 ēdamkaroti olīveļļas. Maisa un mīca, kamēr gaļa ir viendabīga un pati turas kopā.
Vienā šķīvītī sakuļ olu, otrā izber rīvmaizi. Sagatavo 3 lielas kotletes, katru apviļā vispirms olā, tad rīvmaizē un liek uz pannas cept no katras puses ~ 5 minūtes.
Tikmēr sagatavo gurķu relišu. Smalki sakapā marinētos gurķīšus un sarkano sīpolu un sajauc kopā ar krējumu.
Resnās šķēlēs sagriež tomātus un avokado.
Cepeškrāsnī nedaudz apgrauzdē maizītes.
Kārto burgeri. Uz apakšējās maizītes liek ēdamkaroti mērces, tad zaļumus, vienu tomāta ripu, tad gaļu, tai virsū mērci, otru tomātu ripu, avokado, mazliet mērces un salātu un otru maizīti. Pasniedz nekavējoties.
Vai kļavas sīrupu var aizvietot ar medu?