Sīpolus, ķiplokus un puravu smalki sakapā. Bekonu, desiņas un liellopa stilba gabalus sagriež mazākos gabaliņos. Lielā katlā karsē olīveļļu uz vidējas uguns. Katlā liek sagrieztos sīpolus, ķiplokus, puravus, bekonu, desu un gaļu (arī stilba kaulus). Visu karsē, līdz sīpoli un puravi caurspīdīgi. Pievieno kumīnu, papriku, sāli un piparus. Visu karsē vēl 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Katlā lej tik daudz karsta ūdens, lai tas nosedz visu, kas katlā sautējas. Uzvāra. Uguni pazemina uz zemu liesmu, katlam pāri liek vāku un atstāj vārīties uz 1,5 stundām. Ik pēc 20 minūtēm apskata progresu un visu apmaisa. Ja šķidruma daudzums katlā strauji sarūk, pievieno vēl ūdeni.
Pēc 1,5 stundām pievieno kubiņos sagrieztu ķirbi un saldo kartupeli, un visu vāra uz lēnas uguns vēl 30 minūtes. Pēc tam no katla izņem kaulus, pievieno kukurūzu un pupiņas, karsē vēl 10 minūtes. Sautējumu servē ar apgrauzdētu maizīti un svaigiem lokiem.
Komentāri: