Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
LOCRO
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
olīveļļa
2 vidēja izmēra sīpoli
2 daiviņas ķiploku
1 puravs
200 g kūpināta bekona
4 pikantas desiņas (piemēram, čorizo)
2 liellopa stilba gabali
1 tējkarote malta kumīna
1 tējkarote kūpinātas paprikas
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
1 liela izmēra saldais kartupelis
200 g ķirbja
220 g konservētas kukurūzas
200 g konservētu pupiņu
svaigi loki
maize
Pagatavošana
Sīpolus, ķiplokus un puravu smalki sakapā. Bekonu, desiņas un liellopa stilba gabalus sagriež mazākos gabaliņos. Lielā katlā karsē olīveļļu uz vidējas uguns. Katlā liek sagrieztos sīpolus, ķiplokus, puravus, bekonu, desu un gaļu (arī stilba kaulus). Visu karsē, līdz sīpoli un puravi caurspīdīgi. Pievieno kumīnu, papriku, sāli un piparus. Visu karsē vēl 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Katlā lej tik daudz karsta ūdens, lai tas nosedz visu, kas katlā sautējas. Uzvāra. Uguni pazemina uz zemu liesmu, katlam pāri liek vāku un atstāj vārīties uz 1,5 stundām. Ik pēc 20 minūtēm apskata progresu un visu apmaisa. Ja šķidruma daudzums katlā strauji sarūk, pievieno vēl ūdeni.
Pēc 1,5 stundām pievieno kubiņos sagrieztu ķirbi un saldo kartupeli, un visu vāra uz lēnas uguns vēl 30 minūtes. Pēc tam no katla izņem kaulus, pievieno kukurūzu un pupiņas, karsē vēl 10 minūtes. Sautējumu servē ar apgrauzdētu maizīti un svaigiem lokiem.
Komentāri: