LIMONČELLO TIRAMISU

Viegla
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g cukura
  • 3 lieli citroni
  • 4 lauku olas
  • 500 g maskarpones siera
  • 4 ēdamkarotes Limoncello liķiera
  • 200 g cepumu “Dāmu pirkstiņi”
  • svaigas piparmētras

Pagatavošana

  1. Nelielā pannā ielej 250 g cukura un 250 ml ūdens, karsē uz vidēji lielas uguns.
  2. Ar mizojamo nazi nomizo 2 citronu miziņu, smalki sagriež, pievieno pannā un piespiež klāt 2 citronu sulu.
  3. Uz lēnas uguns visu lēnām vāra 10–12 minūtes līdz viegla sīrupa konsistencei.
  4. Noņem trauku no karstuma un ļauj atdzist, uzmanīgi izņem citrona miziņas no sīrupa.
  5. Atdala olas, liekot dzeltenumus vienā bļodā, bet baltumus – citā.
  6. Olu dzeltenumus saputo ar 150 g cukura, kamēr dzeltenumi kļūst gaiši un gaisīgi, pēc tam pievieno maskarpones sieru un puto, līdz masa kļūst krēmīga.
  7. Smalki sarīvē atlikušā citrona miziņu, pievieno krēma masai, pielej Limoncello liķieri un visu samaisa. Masu nedrīkst pārmaisīt, jāmaisa uzmanīgi, lai krēms nezaudē gaisīgumu.
  8. Olu baltumus saputo ar šķipsniņu sāls, līdz tie veido stingras putas, un pēc tam maigi iemaisa krēma maisījumā, saglabājot pēc iespējas vairāk gaisa.
  9. Saliek tiramisu. Kūkas trauku 18 x 24 cm izklāj ar trešdaļu krēma. Iemērcot cepumus citronu sīrupā, vienā slānī kārto pusi “Dāmu pirkstiņu”.
  10. Pēc garšas pārlej krēmu ar Limoncello liķieri un atkārto vēl vienu reizi, noslēdzot ar krēma kārtu virsū.Dekorē ar svaigām piparmētrām un citrona miziņu.
  11. Liek ledusskapī atdzesēties vismaz uz 4 stundām, vēlams, uz nakti, pēc tam pārkaisa ar atliktajām citrona sukādes miziņām un pārber ar piparmētru lapiņām.