Liepziedos marinēts cūkgaļas šašliks, pasniegts ar bērzu sulas sīrupu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas kakla karbonādes
  • 2 saujas liepziedu tējas
  • sula no 1 citrona
  • bērzu sulas sīrups
  • 1 ēdamkarote medus
  • sāls

Pagatavošana

  1. Liepziedu tēju liek traukā, kur marinēs šašliku, un aplej ar karstu ūdeni. Ļauj, lai tēja kārtīgi ievelkas un atdziest.
  2. Atdzisušajā tējā liek mazos gabalos sagrieztu cūkgaļu, marinādei pieliek medu un citronu sulu. Atstāj pa nakti ievilkties.
  3. Sāli liek tikai cepot, jo sāls no gaļas izvelk lielu daļu ūdens un tā gala rezultātā paliek tikai sausāka.
  4. Cūkgaļu dur uz iesmiem un cep uz karstām restēm. Kad šašliks gatavs, pasniedzot pievieno pāris pilītes bērzu sulas sīrupa.