Liepu, bērzu un upeņu pumpuru salāti ar sparģeļiem un redīsiem
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
pilna sauja ar svaigiem liepu, bērzu un upeņu pumpuriem
300 g zaļo sparģeļu
100 g redīsu
80 g saulespuķu dīgstu
bērzu sulas sīrups
olīveļļa
Pagatavošana
4 porcijām
Zaļos sparģeļus, ja tie ir pavisam nelieli, uzreiz liek uz pannas un viegli apcep (30–60 sekundes), ja tie ir jau lielāki – nomizo un tad cep.
Uz šķīvja kārto dīgstus, sparģeļus, redīsus un pumpurus. Pārlej ar bērzu sulas sīrupu un olīveļļu. Uzber svaigi maltus piparus un šķipsniņu sāls. Lieliska pavasara uzkoda.
Komentāri: