Liepu, bērzu un upeņu pumpuru salāti ar sparģeļiem un redīsiem

Viegla
līdz 30 min
4 personām
Pavasara ēdieni. Sparģeļi.

Sastāvdaļas

  • pilna sauja ar svaigiem liepu, bērzu un upeņu pumpuriem
  • 300 g zaļo sparģeļu
  • 100 g redīsu
  • 80 g saulespuķu dīgstu
  • bērzu sulas sīrups
  • olīveļļa

Pagatavošana

4 porcijām

  1. Zaļos sparģeļus, ja tie ir pavisam nelieli, uzreiz liek uz pannas un viegli apcep (30–60 sekundes), ja tie ir jau lielāki – nomizo un tad cep.
  2. Uz šķīvja kārto dīgstus, sparģeļus, redīsus un pumpurus. Pārlej ar bērzu sulas sīrupu un olīveļļu. Uzber svaigi maltus piparus un šķipsniņu sāls. Lieliska pavasara uzkoda.