Liepu, bērzu un upeņu pumpuru salāti ar sparģeļiem un redīsiem

Viegla
līdz 30 min
4 personām
Pavasara ēdieni. Sparģeļi.

Sastāvdaļas

  • pilna sauja ar svaigiem liepu, bērzu un upeņu pumpuriem
  • 300 g zaļo sparģeļu
  • 100 g redīsu
  • 80 g saulespuķu dīgstu
  • bērzu sulas sīrups
  • olīveļļa

Pagatavošana

4 porcijām

  1. Zaļos sparģeļus, ja tie ir pavisam nelieli, uzreiz liek uz pannas un viegli apcep (30–60 sekundes), ja tie ir jau lielāki – nomizo un tad cep.
  2. Uz šķīvja kārto dīgstus, sparģeļus, redīsus un pumpurus. Pārlej ar bērzu sulas sīrupu un olīveļļu. Uzber svaigi maltus piparus un šķipsniņu sāls. Lieliska pavasara uzkoda.

Komentāri: