Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Liellopu sautējums sarkanvīnā
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
200 g kūpinātas cūkgaļas krūtiņas
1,2 kg liellopu šķiņķa 1 ēdamkarote olīveļļas
50 g sviesta
pāris lauru lapu
4 burkāni
2 dzeltenie sīpoli
pāris zariņu timiāna
2 ēdamkarotes miltu
400 ml sarkanvīna, piemēram, Pinot Noir
100 g portobello sēņu
100 g brūno šampinjonu
6 daiviņas ķiploku
neliela buntīte pētersīļu
sauja pērļu sīpoliņu
500 ml sēņu buljona jeb 1 sēņu buljona kubiņš Gallina Blanca
Pagatavošana
Receptes pagatavošanai būs nepieciešams katls, ko var karsēt cepeškrāsnī. Derēs jebkurš katls ar biezu dibenu un piemērotiem rokturiem. Piemēram, Dutch oven katliņš.
Krāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai. Bekonu sagriež nelielos gabaliņos un liek katlā apkraukšķināties apmēram uz 5 minūtēm, līdz tas ir viegli zeltains. Ērtības labad apcepšanas soļus (no 2. līdz 6.) var veikt arī uz plīts un pēc tam pārvietot katlu uz krāsni.
Kad bekons kraukšķīgs, katlā pievieno aptuveni 1cm lielos gabaliņos sagrieztu liellopu gaļu, sviestu un lauru lapas. Visu apmaisa un apcep.
Burkānus nomizo un sagriež nelielās ripiņās. Sīpolus nomizo un sagriež daivās.
Kad bekons un gaļa mazliet apcepušies, pievieno burkānu šķēlītes un sīpolu daiviņas. Pievieno arī timiāna zariņus.
Pievieno pāris karotes miltu un samaisa. Visu uzkarsē. Tad pievieno vīnu, pērļu sīpoliņus, buljonu un vēlreiz visu samaisa.
Liek līdz 160 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī uz 2 stundām karsēties.
Portobello sēnes sagriež šķēlītēs, šampinjonus sagriež uz pusēm. Īsi pirms pasniegšanas uz pannas izkausē 1 ēdamkaroti sviesta un apcep sēnes, pievienojot sakapātus ķiplokus un pētersīļus.
Visu sajauc un pasniedz ar kartupeļu biezeni vai grilētu maizīti.
Komentāri: