Tik gardi, ka mēli var norīt – gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Protams, ļoti svarīgs ir buljons, tāpēc to labāk vārīt pašam. Šoreiz buljons man jau bija gatavs, atlika tikai izņemt no saldētavas.
Liellopu mēli aplej katlā ar ūdeni un liek vārīties, liek klāt lauru lapu, timiāna un rozmarīna zariņu. Vāra aptuveni 1,5–2 stundas, ik pa laikam papildinot katlu ar ūdeni, ja tas izvārījies.
Kad mēle gatava, to izņem no ūdens, sagriež un liek liellopu buljonā. Katlā pielej arī ūdeni, kurā mēle vārījusies ar garšaugiem, ūdeni nokāšot caur sietu.
Liek katlu ar buljonu un mēli vārīties, klāt liek apceptus šampinjonus, sīpolus, burkānus.
Ja baravikas ir kaltētas, tad, protams, tās pievieno pa tiešo zupai. Ja baravikas ir saldētas, tas tās atlaidina, nosusina un cep uz lielas uguns.
Klāt zupai liek sojas mērci, zaļumus pēc vēlmēm un sāli pēc garšas. Klāt, protams, liekam svaigi ceptu skābmaizi!
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: