Liellopa gaļas sautējums ar saldo kartupeli

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 500 g liellopu maltās gaļas
  • 240 g konservētu sarkano pupiņu
  • 1 liels saldais kartupelis
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • ½ tējkarotes čili pārslu
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 1 liels tomāts

Pagatavošana

  1. Pannā ar uzkarsētu eļļu apcep smalki sagrieztu sīpolu un ķiplokus. Pievieno malto gaļu, ko apcep zeltaini brūnu. Noņem no pannas.
  2. Atkal uzkarsē pannu ar eļļu un liek cepties mazos gabaliņos sagrieztu saldo kartupeli. Pievieno čili pārslas, paprikas pulveri, sāli un apcep 1 minūti. Pievieno smalki sagrieztu tomātu un ļauj pasautēties.
  3. Pannas saturam pievieno apcepto malto gaļu un pupiņas, un ļauj visam pasautēties 5 minūtes.
  4. Pasniedz ar rīvētu sieru un skābo krējumu.

Padoms – ja esat pikantu ēdienu cienītāji, varat pievienot čili, bet eksotiskākai garšai ēdienu beigās var papildināt ar konservētu kukurūzu un avokado.