Liellopu gaļas iesmiņi tako garšvielās

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

1 kg maltas liellopu gaļas

1 tējkarote malta kumīna

3 tējkarotes paprikas pulvera

1 tējkarote kaltētu ķiploku granulu

2 ēdamkarotes augu eļļas

½ tējkarotes maltu melno piparu

1 tējkarote sāls

1 iepakojums tortiljas plākšņu pasniegšanai

 

SALSAI

1 mango

3 avokado

1 sarkanā paprika

buntīte pētersīļu vai kinzas

1 sarkanais sīpols

1 čili pipars

1 laims

1 tējkarote šķidra medus

šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Bļodā liek liellopu malto gaļu, pievieno eļļu un visas garšvielas. Ar rokām visu samīca, līdz iegūta viendabīga masa. Liellopu gaļu ar rokām liek uz koka iesmiņiem. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes vai uz grila restēm, kas pārklātas ar foliju, lai maltā gala nepieliptu pie restēm.
  2. Pagatavo salsu. Sīpolu, mango, avokado, čili piparu un papriku smalki sagriež, pierīvē laima mizu un piespiež sulu no tā. Salsai pievieno arī sakapātus pētersīļus vai kinzu, medu un sāli. Visu samaisa.
  3. Pirms pasniegšanas tortiljas plāksnes uz grila vai pannas sasilda 30 sekundes.
  4. Uz šķīvja liek tortiljas plāksni, pāri kārto liellopu gaļas iesmiņus un visam pāri dāsni pievieno salsu.